صفحه شخصی ابراهیم نجاری   
 
نام و نام خانوادگی: ابراهیم نجاری
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: دکتری عمران
شغل:  مهنس عمران
تاریخ عضویت:  1389/10/30
 روزنوشت ها    
 

 کره مریخ به بالاترین درجه درخشش دراسمان شب بخش عمومی

13

از اتفاق روز 5 شهریور مطلع باشید و به دیگران هم خبر دهید. امسال را به خاطر بسپارید ...

روز 5 شهریور تمام دنیا در انتظار ……
کره مریخ به بالاترین درجه درخشش دراسمان شب در 5 شهریور خواهد رسید
اون به اندازه کره ماه تمام بزرگ با چشم غیر مسلح به نظر خواهد رسید
این وقتی است که در روز 5 شهریور کره مریخ به فاصله 634 هزارمایلی خود به زمین میرسد.
حتما در راس ساعت 12:30 بعد از ظهر ( نیمه شب) آسمان را تماشا کنید .
به نظر خواهد رسید که آسمان دو ماه دارد !!!
این امر 1200 سال دیگر دوباره اتفاق خواهد افتاد
این لحظه را با دوستان خود شریک شوید زیرا هیچکس زنده ای دوباره این اتفاق را نخواهد دید.

دوشنبه 24 مرداد 1390 ساعت 10:10  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 05:31 سه شنبه 25 مرداد 1390
15
 امیر یاشار فیلا

دروغ تابستان : وجود دو ماه در آسمان!

طی چند سال گذشته با نزدیک شدن به فصل تابستان و ماه شهریور، سر و صداهایی مبنی بر وجود دو ماه درخشان در آسمان شنیده می‌شود؛ خبری بی‌پایه‌واساس و دروغین که توجه بسیاری را به خود جلب کرده و می‌کند.
داستان به 7سال پیش بازمی‌گردد: 27 آگوست سال2003 نوید شبی زیبا را برای مردم سراسر کره‌ی زمین داشت. سیل عظیمی از رصدگران و مشتاقان، خود را آماده‌ی عکاسی، رصد و ثبت پدیده‌ای نادر کرده بودند؛ پدیده‌ای که پیش از این حدود 60هزار سال پیش غارنشینانِ ساکن زمین تجربه کرده بودند.
خبر از این قرار بود: نزدیک‌ترین سیاره به زمین (سیاره‌ی سرخ‌فامِ بهرام یا مریخ) به اوج درخشش و نزدیک‌ترین فاصله‌ی مداریِ ممکن خود به ما می‌رسد. همه‌ی ماجرا همین بود و تنها مریخ می‌خواست نسبت به قبل اندک قدری پُرنورتر دیده شود؛ رُخدادی که اگر قرار بود تفاوت‌اش را به اشخاص عادی در دو شبِ متوالی نشان دهیم، شاید آن‌قدرها هم متوجه امر نمی‌شدند.
از همان سال‌ بود که شایعه‌ای مبنی بر پدیدار شدنِ دو ماهِ نارجی و سفیدرنگ در بسیاری محافل [طبعاً محافلِ نه‌چندان علمی] پیچید و متأسفانه شمار بسیاری از رسانه‌های درون و بیرونِ کشور، این خبر را اعلام کردند و شایعه را دامن زدند.
با اعلام این خبر در رسانه‌ها، خبرگزاری‌ها نیز به میدان آمدند و کاملاً ناآگاهانه تیتر خبریِ روز خود را به این موضوع اختصاص دادند: «شب 27 آگوست را از دست ندهید؛ مریخ به اندازه‌ی ماه بزرگ دیده می‌شود»
دیری نپایید که این خبر گریبان‌گیرِ کاربران اینترنت هم شد و تقریباً همه با ارسال نامه‌های الکترونیک به همدیگر، سعی در باخبر کردنِ یکدیگر داشتند.
اکنون نیز با نزدیک شدن به هشتمین سالگرد این ماجرا، گویا هنوز خیلی‌ها نه‌تنها به اصلاحِ اطلاعاتِ خود نپرداخته‌اند، بلکه همچنان در هشت‌سالِ گذشته سیر می‌کنند و تصور دارند هرسال در شب 27 آگوست (5 شهریور) این اتفاق می‌اُفتد و از آن مهم‌تر، این اطلاعِ نادرستِ خود را به دیگران انتقال می‌دهند.
مریخ چهارمین سیاره‌ی منظومه‌ی شمسی از دسته سیاراتی‌ست که با دوره‌ی تناوبیِ کوتاه، به مقابله (نزدیک‌ترین فاصله) به زمین می‌رسد. این سیاره در هر دوسال و دوماه به کم‌ترین فاصله‌ی مداری، و هر 16سال یک‌بار به نزدیک‌ترین مقابله‌ی مطلوبش به ما می‌رسد و در این هنگام مانند نقطه‌ای آتشین و نارنجی‌رنگ در آسمانِ شب می‌درخشد.
آخرین‌باری که سیاره‌ی مریخ (بهرام) به نزدیکیِ زمین رسید، 27 آگوست سال 2003 (6 شهریور1382) بود که به شکلی چشم‌نواز در آسمان شب خودنمایی می‌کرد. این سیاره چندی پس از آن، در کنار ماهِ بدر (ماه کامل) قرار گرفت و در آن حالت، قطرِ ظاهری‌ای در حدود 140برابر کوچک‌تر از قرصِ کاملِ ماه داشت.
اگر شما نیز مایل‌اید این کابوس نجومی را به یک رویای حقیقیِ زیبا تبدیل کنید، پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که برای رصد آسمان از تلسکوپ استفاده می‌کنید و ابزارتان این قدرت را دارد، این شب‌ها حتماً رصدِ بهرام را با بزرگ‌نماییِ حدود 150برابر تجربه کنید؛ چراکه تنها در این حالت می‌توانید آن را کمی با ماه بدر مقایسه کنید.
جالب است بدانید، آنچه در اوایل شهریورماه (اواخر ماه آگوست) سال‌ پیش رخ داد، جلوه‌نماییِ پُرشکوهِ سیاره‌ی برجیس یا مشتری در کنار ماه بود.
به امید آن که این کابوس به سراغ مشتری نرود و شایعه‌ای بزرگ‌تر مبنی بر مشاهده‌ی سه ماه در آسمان نشنویم ...

نوشته‌ی سعید نظریه
برگرفته از:
http://www.nojumnews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=555&Itemid=1
منبع اصلی:
http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2005/07jul_marshoax
ویرایش : امیریاشار فیلا
م افتخاری 08:25 سه شنبه 25 مرداد 1390
5
 م افتخاری
در مورد تاریخ وقوع مطمئن هستید؟
ابراهیم نجاری 17:50 سه شنبه 25 مرداد 1390
1
 ابراهیم نجاری
بله 100 درصد
م افتخاری 11:21 چهارشنبه 26 مرداد 1390
9
 م افتخاری
جسارتاً عرض شود که 5 شهریور یعنی 10 روز دیگر و با توجه به اینکه الان تقریباً پانزدهم ماه رمضان است و در آن زمان احتمالاً مردم در به در دنبال یک هلال ماه میگردند پس چگونه اینچنین چیزی ممکن است؟
امیر یاشار فیلا 13:11 چهارشنبه 26 مرداد 1390
10
 امیر یاشار فیلا
جناب آقای مهندس افتخاری، با عرض سلام؛
خوشحالم که سرانجام یک نفر با دید علمی و استدلال با این شایعه برخورد کرد.
سپاسگزارم.
همان‌گونه که در نوشتار بالا هم به آگاهی رسانده شد، این خبر، چیزی بیش‌تر از یک شایعه‌ی بی‌پایه و اساس نیست و به‌هیچ‌وجه مبنای علمی ندارد.
متأسفانه دوستان هم نادانسته و ناخواسته تبِ این شایعات شبه‌علمی را با نقل و فوروارد کردنِ بدون بررسیِ آن‌ها دامن می‌زنند. نمونه‌اش هم همین خبر «رؤیت دو ماه در آسمان»! است که از آگست سال 2003 مدام در حال فوروارد شدن است؛ اما جای شگفتی‌ست که این همه دریافت‌کنندگان این ای‌میل در سراسر جهان در این هفت سال، چرا این پرسش برایشان پیش نمی‌آید که «پس چرا اتفاق نیفتاد؟»
این رویکردِ عاری از دقت و صحت به مطالب علمی و دانش‌محور، و آمیختنِ شایعات و شبه‌علم با اخبار علمی ـ که محدود به ایران هم نیست ـ به‌راستی جای تأسف دارد.
علیرضا احمدی 15:03 چهارشنبه 26 مرداد 1390
6
 علیرضا احمدی
حال سئوال اینجاست که چنین شایعه ای از کجا آغاز شده است؟

داستان به زمانی بازمی گردد که در 27 آگوست سال 2003 مریخ و زمین طی 60 هزار سال قبل به نزدیکترین فاصله از یکدیگر رسیدند. در آن زمان فاصله این دو جهان نسبت به یکدیگر کمتر از 57 میلیون کیلومتر یا سه دقیقه نوری بود. آخرین افرادی که در چنین فاصله ای از مریخ قرار داشتند غارنشینان بوده اند و اخترشناسانی که در سال 2003 شاهد این پدیده بودند از آن به عنوان رخدادی بی نظیر یاد کردند اما هرگز در جایی به ثبت نرسید که در آن شب، مریخ چیزی فراتر از لکه ای آتشین و درخشان در آسمان شب بوده و یا دو ماه در آسمان دیده شده است.

بر اساس گزارش earthsky، آنچه در 27 آگوست سال جاری رخ خواهد داد، رویداد چندان مهمی نیست و در آن تاریخ تنها سیاره ای زیبا در نزدیکی ماه قرار خواهد گرفت اما این سیاره مشتری نام دارد، نه مریخ. با این همه شاید در آن شب نیز عده ای به آسمان و ماهش نگاه کنند و با دیدن ستاره ای درخشان در کنار ماه با خود بیاندیشند که آیا این ستاره درخشان مریخ است؟
علیرضا احمدی 15:06 چهارشنبه 26 مرداد 1390
6
 علیرضا احمدی
برای درک بهتر به سایت :

http://www.tebyan.net/science_technology/astronomy/star_gazing/2010/8/26/134992.html

مراجعه نمایید